Vernieuwd evenement "Casa dos Filmes" 3 en 4 juni 2023

Twee keer per jaar organiseert NCA het filmweekend "Casa dos Filmes". Met veel plezier concluderen we dat dit steeds weer een populair en daardoor druk bezocht evenement is. Voor wie "Casa dos Filmes" nog niet kent of dit niet eerder heeft kunnen bezoeken, geven we hieronder nog even onze uitgangspunten weer:

Het dient een evenement te zijn dat voorziet in de behoefte van mensen die verlangen naar de intieme sfeer van de kleine (filmhuis) bioscoop met een filmgenre dat van een ander kaliber is dan de doorsnee Hollywood block buster. Dus bij voorkeur internationale films die qua thema's worden geselecteerd op diepgang, cultuur, historie, sociaal maatschappelijke onderwerpen en/of humor. Daarbij worden ook experimentele en controversiële films niet geschuwd.

Aldeia in Portimão
We organiseren het weekend in de Aldeia in Portimão. Aldeia betekent dorpje, dit is een cultureel dorpje achter de kerk van Portimao, waar artiesten samenkomen. Denk daarbij aan muziek en festivals maar ook kleinkunst, theater, comedy, alles kan! En dus ook een filmfestival! Parkeren kan in de parkeergarage op 5 minuten lopen afstand!

Er worden op de zaterdag vanaf 17:00 uur twee filmhuis-films vertoond en op de zondag, eveneens vanaf 17:00 uur, weer twee films. Tussen die twee vertoningen is er voldoende tijd ingepland voor drankjes en lichte maaltijden. De voortreffelijke gerechten worden in eigen keuken bereid.


Voor reserveringen (zeer gewenst i.v.m. inkopen catering en beschikbare
zitplaatsen)vragen wij u op deze link te klikken en het formulier in te vullen.